tisdag 20 september 2011

Va STOLT florist...

Jag är mycket omkring här på nätet och hittar massa spännande bloggar och hemsidor om blommor och inredning i olika dess former.
Det är inte ofta detta händer, (som tur är) men ibland blir man bara så ledsen och besviken på människor i sin egen bransch.
Jag tycker att man ska vara stolt florist....
Jag har hittat några som väljer att prata ner sitt eget yrke, detta tycker jag är helt oacceptabelt. Att florister väljer olika sätt att visa sitt yrke på är upp till var och en. Vissa har butiker som egna företagare, vissa väljer att jobba i butik. Vissa väljer att jobba med kunder via nätet, och vissa väljer att konsulta sig osv. oavsett vilket man gör är man FLORIST och ska vara en stolt sådan. Om vi inte är stolta och visar vårat hantverk och framför allt vågar ta betalt för vårat hantverk kommer det att försvinna. Då finns det inga butiker mera och man får beställa allt via matbutikerna eller på torget. Jag förstår att det är svårt som florist att få jobb (de är ju många småföretagare som är florister) men om man då beslutar sig för att vara florist och öppna något eget ska man INTE prata  ner sitt eget yrke, yrket som ska ge dig inkomst.
Jag tycker man borde focusera på varför kunden ska välja just dig som florist ist för att prata ner andra florister. Det är inte till att vara en bra florist.
Vi ska ställa upp för varandra och framhäva varandra istället för att snacka ner varandra.

Jag får inspiration från andra florister och tänker fortsätta hitta den inspirationen och hoppas kunna ge lite inspiration tillbaka!
Jag är en STOLT florist!

4 kommentarer:

 1. Här är en stolt florist till som dessutom har tre andra stolta florister i sin butik.
  Klart vi ska framhäva våra kunskaper. Jag gillar det här med bloggandet där vi kan inspirera varandra och på så sätt hjälpa varandra framåt.

  SvaraRadera
 2. Vilket jättebra inlägg! Jag håller med Er båda vi ska vara urstolta!!! Vi har ett fantastiskt hantverksyrke som vi ska vårda och marknadsföra. Själv har jag jobbat på en massa olika sätt. Just nu på frilansbasis, som givetvis kan vara lite stressande ibland. När jag inte är upptagen irl så kanaliserar jag min ständiga pågående kreativa process hädetTas här med alla bloggande florister fantastiskt. Gruppdynamik in space. Ytterligare en möjlighet att stötta, inspirera och höja varandra. Dela med oss av vår lust, kunskap och blomsterglädje. Till varandra och alla alla andra som tycker om det vi tycker om. Jag får härliga inputs dagligen och fullständigt går igång på att vi är lite olika.

  Tack för en himlans bra läsning.

  Må så gott.
  Sanna

  SvaraRadera
 3. Lite konstig mening såg jag försent ;)
  " pågående , kreativa process här PUNKT Det här med osv...:)

  Fort å lite fel. Sorry.

  Tack igen

  SvaraRadera
 4. Håller med precis! Att snacka skit om yrket förstör ju även för andra, inte bara en själv. Sånt gillar vi inte! //Emelie

  SvaraRadera